Detail kurzu

Jan Rimpler
SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko

15.5.2018, úterý 16:30 - 20:30, Kurz již proběhl
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 2800 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší. Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od švýcarských ženevských fondue, německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz. Jsou to vynikající klasiky. Jejich příprava vám dá kuchařský základ, díky kterému se budete cítit při vaření jistější. Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.


V čem se zdokonalíme?
- připravíme si:
       - 3 masa: hovězí květová špička – část hovězího zadního; telecí svíčková – nejlibovější část telecího; vepřové ramínko – šťavnatý kousek k pečení
       - 3 omáčky: bylinková a křenová; smetanová s bílým vínem a žampiony; omáčka z černého piva
       - 3 přílohy: bramborové rösti se slaninou a cibulí; špekové knedlíky; pažitkové brambory
- uvaříme si základní čirý a silný hovězí vývar s turnýrovanou zeleninou
- řekneme si, jak na tradiční rakouskou vložku do polévky – fritátové nudle
- naučíme se v kuchyni pracovat s hovězí květovou tabulovanou špičkou (rump steak) a poradíme, jaké jiné maso lze využít k vaření ve vývaru
- povíme si, jak volit a kombinovat bylinky do omáček
- připravíme si tradiční švýcarskou přílohu z brambor, uzené slaniny a restované cibule
- ukážeme si minutkovou úpravu telecí svíčkové, nejlibovějšího a nejjemnějšího masa
- řekneme si, jak jednotlivé části svíčkové upravovat
- připravíme si vepřovou plec, nejvhodnější část vepřového masa k pečení a naučíme se ji rolovat po kuchařsku
- dohotovíme si zelí a povíme si, jak připravit základ (pak už zvládnete jakoukoliv jinou variantu, např. cibulové, nebo dýňové)
- uvaříme si tradiční německý knedlík vhodný k hříbkové omáčce nebo ke guláši
- ochutnáme knedlíky s marcipánem a uvaříme si krém z pravé vanilky


Přivítáme vás:

Menu:

 

Speciální dárek z kurzu pro vás: nakládaný švýcarský sýr ovoněný bylinkami ;-)

 

 

Jak prožijete čas s námi ?

 

Prosíme vás o příchod cca 20 minut před stanoveným začátkem kurzu. 

Těšíme se na Vás, manželé Rimplerovi a celý Kuliner Tým.

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

BURGERY NA TALÍŘI - Novinka 19.4.2024
pátek 16:30
BURGERY NA TALÍŘI - Novinka Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 4 místa Detail kurzu Objednat kurz
KUCHAŘSKÉ ZÁKLADY - CELODENNÍ KURZ PRO DOSPĚLÉ 4.5.2024
sobota 10:00
KUCHAŘSKÉ ZÁKLADY - CELODENNÍ KURZ PRO DOSPĚLÉ Lektor:
Jan Rimpler
Obsazený Detail kurzu Objednat kurz
CHLAPI U PLOTNY - VAŘÍ TÁTA A SYN 10.5.2024
pátek 16:30
CHLAPI U PLOTNY - VAŘÍ TÁTA A SYN Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 1 místo Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ 64474798
DIČ CZ7406143800

Přemýšlíte, jak se k nám dostanete?
Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.

Partneři:

Magnum homeBiggreeneggvíno prokeškptradingdortjakvino


Sociální sítě
Created by Shot Creative