Naši lektoři

Marek Partl a Milan Janda

 

Milana s Markem potkáte v Praze. Můžete u nich ochutnat skvělé pokrmy asijské kuchyně a pokochat se dokonalým foodstylingem. První návštěva nás nadchla natolik, že jsme se rozhodli jejich profesionalitu, preciznost a to nejlepší z asijské kuchyně přenést i k nám do Brna. 

 

Co nám o sobě Milan a Marek prozradili?

1. Jaká byla vaše cesta ke kuchařskému umění?
Marek: Odmala jsem rád pomáhal mamince a babičce v kuchyni, a proto pro mne pozdější studium kuchařiny bylo jasnou volbou.
Milan: Můj otec už necelých 30 let provozuje restauraci a já jako malý kluk jsem s ním rád vařil. Proto jsem při výběru školy neváhal a začal studovat hotelnictví a turismus.

 

2. Co vás přivedlo k asijské kuchyni?
Oba: Naše první společná cesta do jihovýchodní Asie a vášeň v cestování. Konkrétně jsme začali v Bangkoku, který nás okouzlil hned v prvních minutách svou pestrou pouliční kuchyní. Dále naše cesta pokračovala do Malajsie, kde jsme měli možnost více srovnávat tradiční chutě jednotlivých zemí. Neustále jsme jen ochutnávali a libovali si nad novými chutěmi, které jsme v Evropě předtím nezkusili. Nakonec se Asie stala naší drogou, kterou každý rok musíme mít.

 

3. Co obdivujete na asijské kuchyni?
Marek: Pestrost chutí, čerstvé suroviny a nekonečné objevování nových chutí a vůní.
Milan: Chilli papričky a čerstvé bylinky. V mládí jsem chilli nesnášel a bylinky jsem znal pouze sušené.

 

4. Co rádi jíte a co rádi vaříte?
Marek: Guláš! Baví mě, že každý má na českou kuchyni jiný recept a hovězí guláš nikdy neochutnám na dvou místech stejný.
Milan: Svíčková na smetaně! Tatínkův rodinný recept, u kterého mi dalo roky přemlouvání, abych ho získal :)

 

5. Prozraďte nám jeden z vašich top úspěchů.
Marek: Možnost učit se od nelepší asijské šéfkuchařky střední Evropy Sofie Smith.
Milan: Každodenní zdokonalování a ctít pravidlo školy života.

 

6. Na co se můžou hosté s vámi těšit?
Oba: Na autentickou asijskou kuchyni tak, jak ji známe z Asie. Dále pak na čerstvost surovin a propojení klasické kontinentální kuchyně s tradičními asijskými recepty, známé jako fusion gastronomie.

 

7. Jakého životního moudra se držíte?
Marek: Člověk potřebuje k životu dobré jídlo a pár přátel, kteří ho ocení.
Milan: Každý pád a selhání vás vždy posune o krok dál.

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Není žádný kurz.

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative