Motto:
"Se šípkovou nebo se zelím?!" Připravíme si obě varianty!!!
Na tomto kurzu si řekneme:
- Jak správně, kvalitně nakoupit různé druhy zvěřiny. Jaké části ze zvěřiny se používají na steaky - na tolik u nás oblíbené omáčky, ragú ale i na jídla z mletého masa.
- Proč a kdy maso ze zvěřiny marinovat - nakládat.
Která masa jsou vhodná na špikování a proč. Špikovat můžeme nejen špekem, ale také kořenovou zeleninou.
- Naučíme se připravit šťavnaté medailonky marinované v nálevu.
- Uvaříme si vynikající polévku Kaldoun.
Menu:
- Zvěřinové ragú v listovém těstě, chutney z červené cibule, brusinek a pomerančů
- Kaldoun - krémová polévka ze zvěřinových kostí a masa, široké nudle, zelenina
- Špikovaná kančí kýta, podávaná s šípkovou omáčkou nebo s červeným zelím s jablky a brusinkami, hrníčkový žemlový knedlík.
- Marinované srnčí medailonky, bramborový gratin, madeira omáčka