VÍKEND NA GRILU - žebro, koleno, T-bone +SOUTĚŽ O BGE!!!

Datum: 8.6.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Sobota na pohodu u grilu......

Motto: Ladíme na grilovací sezonu"

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také? :-)

 V čem se zdokonalíme?
- řekneme si, jak vhodně namarinovat a upravit hovězí žebro na gril
- projdeme se světem vyzrálých steakových mas a ukážeme si, jak poznat vyzrálé hovězí maso
- ugrilujeme si krále hovězích steaků T-bone
- naučíme se masa vhodně marinovat a grilovat tak, aby byla křehká a šťavnatá
- připravíme si vynikající omáčky a skvělou salsu
- připravíme si několik druhů příloh, které se k menu výborně hodí
- společně si naservírujeme osvěžující dezert

 

Menu:

  • Hovězí žebro s kaparovým máslem s ančovičkou, kmínové kefírové housky, křenový salát s jablky - na uvítanou od šéfkuchaře
  • Rolované vepřové koleno bez kosti, zauzené na ovocných pilinách, omáčka z černého piva a papriček chipotle
  • Filetovaný Rump steak ze stařeného hovězího, salsa z grilovaných paprik a cuket
  • Královský T-Bone steak z vyzrálého hovězího, omáčka bloody mary a grilovaná kořenová zelenina
  • Grilovaný ananas v kokosové krustě, mátová zmrzlina

 

Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg. www.biggreenegg.eu