SOBOTNÍ GRILOVÁNÍ - masa, steaky, omáčky, přílohy

Datum: 14.9.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro vaše víkendové grill párty s přáteli. 

Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také? :-)


Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."

V čem se zdokonalíme?
- ugrilujeme si různé druhy mas (kuřecí, krkovička, hovězí steaky) a poradíme vám, jak je vhodně upravovat
- ukážeme si, jak poznat vyzrálé hovězí maso
- naučíme se masa vhodně marinovat a grilovat tak, aby byla křehká a šťavnatá
- dozvíte se, jak upéct tu nejšťavnatější krkovici.
- připravíme si vynikající omáčky a dipy – satay omáčka, salsa z černých fazolí a cuketová hořčice
- připravíme si několik druhů příloh, které se k menu výborně hodí – domácí pečivo, křenový salátek a pečené brambory
- společně si naservírujeme stylový dezert báječné chuti, jak jinak než na grilu, kterým své hosty zaručeně nadchnete

Menu:
• Křupavá kuřecí křídla se satay omáčkou, domácí sezamová banketka
• Grilovaná vepřová krkovice s jablečnou glazurou a křenovým salátkem
• Zauzený filetovaný flank steak se salsou z černých fazolí a kukuřice
Steak z vyzrálého vysokého roštěnce s domácí cuketovou hořčicí a pečenými bramborami na česneku
• Grilovaná jablka plněná čokoládou, omáčka z bílého rumu a sušených fíků

 

Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg.