Datum: 31.1.2021, 11:00
Lektor: Jan Rimpler
Kurz pro mladé talentované kuchaře a kuchařky :-) Tentokrát se vrhneme na omáčky, protože je to jedna z nejtěžších a nejdůležitějších kuchařských disciplín. Zdatný omáčkář je v týmu vždy ta nejrespektovanější osoba ;-)
Společně se naučíme:
- přípravu tří omáček: holandské, vellouté a tomatové
- přípravu vývarů a redukcí
- jak využít správně zvládnutou techniku přípravy omáček pro tvorbu nepřeberné škály vlastních receptů
- jak základní omáčky používat ve francouzské, italské a české kuchyni
Menu:
• Redukované hovězí consommé
• Vejce Benedict s holandskou omáčkou, šunkou od kosti a domácím toastovým chlebem
• Kuřecí roládka s tymiánovým vellouté a pažitkovým zauzeným bramborem
• Fusilli giganti s tomatovou omáčkou, parmezánem a petrželkou
Kurz je vhodný pro teenagery od 13 do 17 let bez účasti rodičů.
Teenagerům podáváme pouze nealkoholické nápoje.