INDIE na talíři >>> menu přidáno ;-)

Datum: 1.11.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

 

V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- ukážeme vám, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas 

 

Předkrm
ONION BHAJI & MINT CHUTNEY - proužky cibule s koriandrem smažené v těstíčku z cizrny, mátové čatní

 

Hlavní chod VEGI
ALOO GOBI & CHAPATI - kořeněná směs brambor, květáku a hrášku. Místo příboru budeme jíst pěkně po indicku – jídlo si budeme nabírat plackou chapati ;-)

 

Hlavní chod
BUTTER CHICKEN & NAAN - jeden z nejznámějších indických masových pokrmů, kuře v jemné krémové máslové omáčce
A jako příloha velmi oblíbený indický chléb Naan.

 

Dezert
MANGO LASSI - indickou hostinu zakončíme sladkou tečkou, kterou je hustý jogurtový nápoj s mangem okořeněný mletým kardamomem

 

Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit