SOUSEDÉ NA TALÍŘI

Datum: 13.9.2022, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší.

Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od švýcarských KALBSGESCHNETZELTES,německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz.

Základní vývar, pečeně, knedlíky nebo zelí. Jak na to se právě na tomto kurzu dozvíte.

Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.

 

Menu,které si společně připravíme:

  • Tafelspitz - hovězí květová špička v silném vývaru se zeleninou a pažitkovými bramborami, podávaná s bylinkovou a křenovou omáčkou, fritátové nudle (Rakousko)
  • Kalbsgeschnetzeltes z telecí svíčkové, bramborové rösti - nudličky z telecí svíčkové se žampiony ve smetanové omáčce s bílým vínem (Švýcarsko)
  • Schäufele mit speckknödel - rolované vepřové ramínko s omáčkou z černého piva, červené zelí s jablky, špekový knedlík (Německo)
  • Marzipanknödel - tvarohové knedlíky s hruškami v marcipánu, vanilkový krém(Rakousko)