AMERIKA NA GRILU - burger, chicken wings, spare ribs SOUTĚŽ O BGE!!!

Datum: 12.6.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Máte rádi grilování, pochutnáte si hlavně na mase, výrazných omáčkách a pikantním menu? Pak jste tu správně. Barbecue by mělo být hlavně o tom užít si skvělé lidi, bavit se a ochutnávat to nejlepší jídlo. Základem je mít maso v top formě, luxusní marinádu a kvalitní dřevěné uhlí. Koneckonců sezóna grilování je na začátku, a proto vás šéfkuchař Honza Rimpler naučí marinovat, grilovat a připravovat ty nejlepší burgery a masa.

 

V čem se zdokonalíme?
- ukážeme si přípravu marinády na kuřecí křidélka, díky které krásně zkřehnou (pečená jsou opravdu skvělá, a proto si je kdykoliv budete moci připravit doma v troubě)
- řekneme si, jak nejlépe upravit spare ribs – krátká vepřová žebírka s libovým masem
- prozradíme si recept na BBQ omáčku - nejklasičtější klasiku z grilu vonící po dřevěném uhlí
- složíme si nejtypičtější americký burger v domácí housce
- povíme si, jaké maso je do burgeru nejvhodnější a jak je opékat (v zimě doma na pánvi, v létě na grilu)
- společně si orestujeme zlatavou karamelizovanou cibulku, která v burgeru nesmí chybět
- ochutnáme tennessee omáčku s výrazným whiskey aroma
- namarinujeme si ve slaném nálevu krkovici a celé steaky i s kostí pak ugrilujeme
- vyrobíme si pivní glazuru z černého piva
- ukážeme si, jak rychle doma naložit zeleninu
- připravíme si pikantní směs z hovězího masa do hot dogu s opečenou bílou klobáskou
- ochutíme si salát coleslaw a přidáme do něj chilli a křen

Při přípravě menu ovládneme pánev, troubu i gril. Vy už si pak jen vyberete tu úpravu, která vám v danou chvíli bude vyhovovat nejvíce.

 

AMERICAN GRILL MENU:

  • CHICKEN WINGS - marinovaná kuřecí křídla s bourbonovou marinádou (pečená v troubě) - na uvítanou
  • SPARE RIBS - vepřová žebírka z kotlety v BBQ omáčce (gril)
  • BEST OF AMERICAN BURGER - šťavnaté hovězí, slanina, vejce, karamelizovaná cibulka, tennessee omáčka s medovou whiskey (pánev)
  • PORK & BEER GLAZE & PICKLES - marinovaná vepřová krkovice na kosti s kořeněnou pivní glazurou, pikantní nakládaná zelenina (gril)
    HOT DOG S TEXASKÝM CHILLI CON CARNE a pikantním salátem coleslaw (pánev i gril)