Datum: 12.6.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler
Máte rádi grilování, pochutnáte si hlavně na mase, výrazných omáčkách a pikantním menu? Pak jste tu správně. Barbecue by mělo být hlavně o tom užít si skvělé lidi, bavit se a ochutnávat to nejlepší jídlo. Základem je mít maso v top formě, luxusní marinádu a kvalitní dřevěné uhlí. Koneckonců sezóna grilování je na začátku, a proto vás šéfkuchař Honza Rimpler naučí marinovat, grilovat a připravovat ty nejlepší burgery a masa.
V čem se zdokonalíme?
- ukážeme si přípravu marinády na kuřecí křidélka, díky které krásně zkřehnou (pečená jsou opravdu skvělá, a proto si je kdykoliv budete moci připravit doma v troubě)
- řekneme si, jak nejlépe upravit spare ribs – krátká vepřová žebírka s libovým masem
- prozradíme si recept na BBQ omáčku - nejklasičtější klasiku z grilu vonící po dřevěném uhlí
- složíme si nejtypičtější americký burger v domácí housce
- povíme si, jaké maso je do burgeru nejvhodnější a jak je opékat (v zimě doma na pánvi, v létě na grilu)
- společně si orestujeme zlatavou karamelizovanou cibulku, která v burgeru nesmí chybět
- ochutnáme tennessee omáčku s výrazným whiskey aroma
- namarinujeme si ve slaném nálevu krkovici a celé steaky i s kostí pak ugrilujeme
- vyrobíme si pivní glazuru z černého piva
- ukážeme si, jak rychle doma naložit zeleninu
- připravíme si pikantní směs z hovězího masa do hot dogu s opečenou bílou klobáskou
- ochutíme si salát coleslaw a přidáme do něj chilli a křen
Při přípravě menu ovládneme pánev, troubu i gril. Vy už si pak jen vyberete tu úpravu, která vám v danou chvíli bude vyhovovat nejvíce.
AMERICAN GRILL MENU: