Datum: 26.9.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal
Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.
V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- ukážeme vám, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas
Předkrm
ONION BHAJI A MÁTOVÉ CHUTNEY - proužky cibule s koriandrem smažené v těstíčku z cizrny, mátové čatní
Hlavní chod VEGI
PUNJABI CHOLE & BHATURA - velmi populární jídlo pocházející z indického státu Punjab. Curry z cizrny, cibule, rajčat a koření. Typickou přílohou je smažená placka Bhatura.
Hlavní chod
BUTTER CHICKEN & NAAN - jeden z nejznámějších indických masových pokrmů, kuře v jemné krémové máslové omáčce. A jako příloha velmi oblíbený indický chléb naan.
Dezert
MANGOVÁ PĚNA S KARDAMOMEM - jemná nadýchaná pěna z manga se špetkou aromatického kardamomu