Datum: 4.5.2024, 10:00 - 18:00
Lektor: Jan Rimpler
Kurz, který nikde jinde nenajdete !!!
Celodenní kurz pro dospělé je vytvořen na vaše přání. Naučíte se přípravu a základní kuchařské techniky, krájení, omáčky, vývary, přílohy a jiné.
Jak nabrousit nůž? Jak správně krájet? Jak vykostit drůbež? Jak filetovat rybu? Jak připravit maso v celku nebo steak?
Odpovědi nejen na tyto otázky najdete právě na tomto speciálním kurzu.
Základní menu kurzu
Čirý vývar - připravíme polévku a použijeme na další vaření
Základy na omáčky - bešamel, demi glace
Kuřecí roláda, hrnkové knedlíky, zelí - vykostění masa, rolování, základ na zelí, tradiční příloha
Filátka ze pstruha - filetování ryby, dokončení porcování, tipy na správnou tepelnou úpravu, tipy na saláty a dresinky, postup přípravy ryb
Steak z vyzrálého masa - postup, příprava, tipy na přílohy
Minutkové maso - nápady na marinády, nálevy atepelnou úpravu včetně rozmanitých příloh
- na kurz není povolen vstup pro doprovod