Datum: 10.6.2023, 10:00 - 18:00
Lektor: Jan Rimpler
Opakujeme kurz, který nikde jinde nenajdete !!!
V kuchyni budeme 8 hodin.
Celodenní kurz pro dospělé je vytvořen na vaše přání. Naučíte se přípravu a základní kuchařské techniky, krájení, omáčky,vývary,přílohy a jiné.
Jak nabrousit nůž? Jak správně krájet? Jak vykostit drůbež? Jak filetovat rybu? Jak připravit maso v celku nebo steak?
Odpovědi nejen na tyto otázky najdete právě na tomto speciálním kurzu.
Základní menu kurzu
Čirý vývar -připravíme polévku a použijeme na další vaření
Omáčky - bešamel i zeleninový základ
Kuřecí roláda, hrnkové knedlíky, zelí - vykostění masa, rolování, základ na omáčku, základ na zelí, tradiční příloha
Filetování ryby - postup filetování, dokončení a správná teplná úprava filetu, tipy na zajímavé saláty a přílohy
Steaky
- z vyzrálého masa - postup, tipy a rady na přílohu, vhodné přílohy a omáčky
- minutkové maso - tip a příprava nálevu na minutková masa, postup tepelné úpravy vepřového nebo kuřecího steaku