KUCHAŘSKÉ ZÁKLADY

Datum: 10.6.2023, 10:00 - 18:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Opakujeme kurz, který nikde jinde nenajdete !!!

V kuchyni budeme 8 hodin.

Celodenní kurz pro dospělé je vytvořen na vaše přání. Naučíte se přípravu a základní kuchařské techniky, krájení, omáčky,vývary,přílohy a jiné.

Jak nabrousit nůž? Jak správně krájet? Jak vykostit drůbež? Jak filetovat rybu? Jak připravit maso v celku nebo steak?

Odpovědi nejen na tyto otázky najdete právě na tomto speciálním kurzu.

Základní menu kurzu

Čirý vývar -připravíme polévku a použijeme na další vaření

Omáčky - bešamel i zeleninový základ

Kuřecí roláda, hrnkové knedlíky, zelí - vykostění masa, rolování, základ na omáčku, základ na zelí, tradiční příloha

Filetování ryby - postup filetování, dokončení a správná teplná úprava filetu, tipy na zajímavé saláty a přílohy

Steaky

- z vyzrálého masa - postup, tipy a rady na přílohu, vhodné přílohy a omáčky

- minutkové maso - tip a příprava nálevu na minutková masa, postup tepelné úpravy vepřového nebo kuřecího steaku