Co jiného vás v těchto mrazivých dnech zahřeje lépe než horká, vydatná polévka? Vyzkoušejte si jednoduchou přípravu našeho tipu pro ledové dny a použijte hřejivé přísady jako zázvor, skořici nebo chilli.
DÝŇOVÝ KRÉM SE ZÁZVOREM, SUŠENÝM OVOCEM A OŘECHY
Pro 4 osoby:
Suroviny
0,5 kg oloupané dýně nakrájené na kostičky
0,1 l olivového oleje
1 střední cibule
1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
50 g zázvoru
50 g směsi sušeného ovoce a ořechů
50 ml smetany ke šlehání
Sůl, pepř a mletou skořici na ochucení
Postup
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme kostičky dýně a oloupaný, nastrouhaný zázvor. Přelijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem a mletou skořicí. Po uvaření dýně polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Na malé pánvi orestujeme směs sušeného ovoce a nasekaných ořechů. Při servírování hotovou směsí polévku posypeme.
Tip šéfkuchaře
Pro intenzivnější zahřátí přidejte do směsi ovoce a ořechů nadrobno nasekané čerstvé chilli.
Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz
IČ 64474798
DIČ CZ7406143800
Přemýšlíte, jak se k nám dostanete? Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.